Blogul agentiei web Blue Engineering
Blue Engineering International

Web Design

Corporate identity Prezentari multimedia
 
Pentru majoritatea oamenilor care citesc acest articol, destul de multe informatii nu aduc nimic nou, insa este bine sa fie spuse in ordine ca sa putem reda de la inceput pana la sfarsit pasii prin care se construieste un website. In web design, notiunea de website are multe intelesuri, iata conform Wikipedia care sunt principalele tipuri de site-uri dupa continut:
 
Clasificare website-urilor dupa continut:  
1. magazin de prezentare (companie sau de produs)
2. magazin virtual
3. blog personal 
4. portal web
5. magazin virtual
6. site de banca sau institutie publica, universitate, biblioteca
7. revista sau ziar online
8. orice alt subiect
 
Cum lucram?
 
Intalnirea cu un reprezentant al agentiei.
• vom stabili tipul de site care se potriveste firmei dumneavoastra (design si structura) si pasii pe care ii urmam pentru realizarea site-ului
• stabilirea tipului de gazduire si inregistrarea domeniului (in cazul in care acesta nu este cumparat)
• furnizarea de materiale pentru continutul siteului (texte, poze, multimedia)
• negocierea si stabilirea pretului si a timpului de executie
• intocmirea contractului 
 
In general modul de lucru (etapele de realizat) sunt urmatoarele:
1. constructia design-ului (3 layouturi pentru website care respecta ferm reguli de web design, pe care le discutam cu dumneavoastra, ca sa ajungem la a 4-a varianta de layout, finala). Tinem cont in constructia designului si de elemente de optimizare SEO
2. constructia stilurilor pentru web (CSS-ului) final, in conformitate cu standardele W3C 
3. dezvoltarea administrarii website-ului (pentru paginile unde este cazul)
4. popularea cu informatie a website-ului
5. testarea si previzualizarea (se corecteaza ultimele bugguri)
6. lansarea website-ului online 
 
 
De ce sa apelati la agentia web Blue Engineering:
Beneficiind de serviciile unei echipe tinere, flexibile, motivate, originale si cu o experienta vasta, Blue Engineering este in masura sa ofere clientilor o eficienta ridicata:
1. preturi competitive
2. respectarea normelor de calitate atat in design cat si in codare web
3. respectarea cu fermitate a termenelor de executie
4. asistenta pre si post serviciu prestat de catre firma noastra
5. consultanta in majoritatea lucrurilor privitoare la web design si Internet

 Contact agentia web Blue Engineering Portofoliu agentia web Blue Engineering


Articole noi despre web design:

Web & Web design: Google lanseaza un nou format de imagine: WebP

Dupa formatul multimedia WebM, un proiect ce contine fisiere video comprimate cu codecul video V8 si fisiere audio comprimate cu codecul audio Vorbis, lansat in aceasta vara, la sfarsitul lunii septembrie Google lanseaza WebP

Pronuntat: "weppy". /(wep'e)/ , Google incearca sa impinga in fata acest nou format, declarand ca poate reduce cu pana la 40 de procente dimensiunea unui format de imagine fotografica comparativ cu traditionalul JPEG / JPG.

 

In web design mai avem cativa ani pana vom adopta acest tip de imagine ca standard. Chiar daca avem conexiuni mai rapide la Internet intradevar, tot simtim nevoia unui format de imagine mai eficienta (care sa fie cumva la limita intre PNG (format fara pierderi, dar cu dimensiune in bytes semnificativ mare) si JPEG(format cu pierderi si dimensiune in bytes medie). 

Google propune un format de imagine cu pierderi de tipul JPEG / JPG care se comporta in acelasi fel ca si JPEG-ul: se poate descreste calitatea pentru a avea o imagine cu dimensiuni mai mici de memorie dar oricum cu dimensiuni semnificativ mai mici in bytes decat echivalentul actual: JPEG.

Richard Rabbat, product manager la Google explica de ce s-a luat decizia dezvoltarii unui alt format de imagine si anume WebP: "Majoritatea formatelor de imagine uzuale de pe web au fost hotarate cu mai mult de un deceniu in urma si sunt bazate pe tehnologia din acea vreme. Unii ingineri de la Google au hotarat sa studieze daca exista o cale sa comprime cu pierderi (lossy compression) ca si JPEG pentru a face imaginile sa se incarce mai repid, pastrand in acelasi timp calitatea si rezolutia. Ca parte al acestui efort, lansam o previzualizare a versiunii noului format de imagine, WebP, care promite sa reduca semnificativ dimensiunea in bytes a fotografiilor de pe web, permitand in acest fel web site-urilor sa se incerca mai repede."

Tehnologie: Algoritmul de compresie WebP este bazat pe codecul video V8 (aceeasi tehnologie cu cea a compresarii imaginilor cheie in formatul video cu algoritmul V8) si este incapsulat in containerul clasic RIFF (Resource Interchange File Format - dezvoltat de aproape un deceniu de catre Microsoft si IBM)

 

Pro 

- formatul de imagine promite dimensiuni ale fotografiilor in medie cu 40% mai mici decat clasicul JPEG, reduce astfel timpul de incarcare al unui website (inchipuiti-va ca la ora actuala, un magazin online sau un site de arta sau fotografie au prima pagina de dimensiuni de 1 MB sau sau mai mult)

- reduce traficul si implicit costurile legate de web hosting

- format cu pierderi, se poate descreste calitatea imaginii in favoarea descresterii dimensiunii fisierului, foarte util in optimizare in web design

- format este inca la inceput, cu posibilitati majore de dezvoltare - se stie ca tehnologiile sprijinite de catre gigantul Google se bucura de un suport imens din partea utiliziatorilor, este deja anuntat ca Google Chrome va suporta in urmatoarea versiune imagini de acest fel.

 

Contra

Fiind tehnologie foarte noua, nu va exista premisa dezvoltarii site-urilor doar cu imagini de tipul WebP din mai multe puncte de vedere:

- producatorii de software de prelucrare si constructie de imagini (Adobe Photoshop, Corel Draw, etc) nu se vor 'grabi' sa lanseze versiuni noi special pentru a suporta acest gen de imagini, acest lucru fiind un impediment major in web design.

- in materie de web browsere, pana in prezent, doar Google Chrome a anuntat ca va sprijinii acest timp de imagine, celelalte browsere: Mozilla Firefox si Internet Explorer nu au lansat nicio declaratie in acest scop.

- din punct de vedere tehnic, WebP suporta culori in schema 4:2:0, fara sa suporte 4:2:2 sau 4:4:4 (scheme de culoare pe care formatul JPEG le suporta). In aceste scheme, rezulta imaginile calitate mai proasta si mai neclare cu WebP 

Imagine exemplu salvata PNG dupa un WEBP
Aceasta imagine a fost codata cu WebP. Pentru ca broweserele un suporta inca formatul de imagine WebP, imaginea WebP este salvata in fisier PNG (fara pierdere de compresie fata de formatul original). In format WebP aceasta imagine are 36,154 bytes

 

Imagine exemplu salvata ca JPG
Aceeasi imagine salvata la aceeasi calitate ca si JPEG. Dimensiunea imaginii este de 46,768 bytes.



Rezolutia digitala in web design: confuzia intre DPI si PPI

Web design, diferenta dintre DPI si PPI: http://www.bei.ro/articol/rezolutia-digitala-in-web-design-confuzia-intre-dpi-si-ppi.html



Cea mai buna rezolutie de web site in web design

In 2010, in web design, rezolutia 1024x768 este cea mai populara alegere. In cativa ani, latimea web site-ului se va mari simtitor datorita evolutiei display-urilor: http://www.bei.ro/articol/cea-mai-buna-rezolutie-de-web-site-in-web-design.html